Foodtips

Een kleine inspiratieboost

Nog op zoek naar hoe je gefermenteerde groenten in je eetgewoontes kan verwerken? Het is heel gemakkelijk. Hieronder krijg je wat ideetjes mee, maar ga er vooral zelf mee aan de slag en durf experimenteren!

Gefermenteerde groenten recepten

Een snelle bite

Ik ben zelf de allergrootste fan van eitjes. Een omelet, spiegelei of roerei met een stukje brood: en voilà, middagmaal klaar! Een kleine tip: strooi hier een eetlepel gefermenteerde groenten over. Lekker fris, veel extra smaak en geen extra werk ;-).

Gefermenteerde groenten recepten

Een gezonde lunch

Voor de fervente broodeters onder ons: yes, ook hier kan je wat mee spelen. Werk je boterham met kaas of humus af met gefermenteerde groentjes. De Red Beet Kraut gaat heel lekker bij kaas!

Gefermenteerde groenten recepten

Spark up your salad

In de Balkan vind je om de haverklap lekkere slaatjes. De groenten zijn er door de zon vol van smaak en enorm sappig, in warme dagen dus de perfecte verfrissing. Als je graag slaatjes eet, probeer er dan een keertje een eetlepel gefermenteerde groenten aan toe te voegen.

Gefermenteerde groenten recepten

Warmte & gezelligheid

Uiteraard is het niet alle dagen warm in ons Belgenlandje en op die dagen zoeken we de warmte op. Bijvoorbeeld, met één (of vele) kom(men) soep. Experimenteer en strooi er een beetje Sauerkraut in: zo breng je er de zomerse frisheid en crunch in.

Gefermenteerde groenten recepten

Apero

Gezellig aperitieven in goed gezelschap met een hapje en drankje erbij, altijd fijn! Wil je een makkelijk en gezond hapje om te serveren, dan kan je toastjes beleggen en afwerken met Sauerkraut, Curtido of Red Beet Kraut.

Ontvang je graag meer foodtips? Volg dan onze socials om wat inspiratie op te doen.